Over mij

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik zal mij even voorstellen.

Mijn naam is Karin Kramer en ik ben 44 jaar. Ik ben al 20 jaar gelukkig getrouwd met Robert en we hebben samen een zoon.

​Fotograferen doe ik met heel veel plezier sinds de geboorte van onze zoon in 2003. Toen heb ik mijn eerste digitale camera aangeschaft, want al die mooie momenten wilde ik maar wat graag vastleggen.

In 2008 werd ik door een vriendin gevraagd om foto’s te maken bij de doop van haar zoontje. Daar ontdekte ik, dat ik het heel erg leuk vind om mensen met mijn foto’s blij te maken.

Ik besloot een workshop fotografie van een dag te volgen om te kijken of het fotograferen echt zo leuk was. Ik was meteen verkocht en in 2009 ben ik een cursus van een half jaar gaan volgen bij ons plaatselijke Centrum voor de Kunsten. Voor mij waren onze zoon en mijn man een gewild object om te fotograferen. Ik vond het prachtig om alle dagelijkse momenten vast te leggen.  

Tot het moment dat onze zoon helaas rond zijn 8e aangaf niet meer op de foto te willen. 

Gelukkig kon ik nog steeds met mijn camera op pad in de natuur, dus ik maakte vaak wandelingen en fotografeerde landschappen, dieren en probeerde macrofotografie uit. Toen er na een turbulente periode met onze zoon eindelijk rust in ons leven kwam, ben ik in 2018 de Basisopleiding van de Fotovakschool gaan volgen. En nu heb ik de tijd om andere mensen ook blij te maken met foto’s, want dat is echt het leukste wat er is.

Wat ik het mooiste aan fotografie vind, is de emotie van mensen vastleggen. Fotografie in een ongedwongen sfeer, liefst geen geposeerde foto's want daar beleef ik zelf ook geen plezier aan. 

​​Ik kan wel zeggen dat ik veel geduld heb en heel erg kan genieten van het geluk van een ander. En als ik daar een bijdrage aan kan en mag leveren door mijn foto's... graag! Ik haal dan echt mijn energie uit de blije reacties die ik terugkrijg nadat ik de foto's heb afgeleverd.